Magnolia Mountain är ett mikrokosmos: en värld inom en värld skapad av Mark Rose och Maya Santoso där konsten inspirerar äventyr och äventyr inspirerar konst. De här muggarna heter The Mallee Collection och allt börjar med en resa:

“En atmosfärisk blå himmel hänger över den ensamma vildmarken. Framför oss bildar vegetationen en suddig avskärmare, som hindrar den tillsynes oändliga himlen från att ta över mer av slätten nedanför. Den inhemska eukalyptusen står som den gjort i tusentals år tidigare och uthärdar den gassande solen genom sina underjordiska anpassningar. Vinden som strömmar genom Mallee spelar en uråldrig stämma; det melodiska ljudet av vågor som en gång i tiden bröt över Australiens innanhav. Sällan en känsla av att vara så långt hemifrån som i detta ödsliga hörn, fann vi sådan skönhet och stillhet. Vi lärde oss att även fast du inte kommer fram till den plats du siktat på, är det resans gång som skingrar den största sanningen, längs din vandring mot den plats du aldrig hittar.” 

Om The Mallee Collection:
När vinden rufsar akaciabladen kan du höra ekot av vågorna, som en gång bröts över innanhavet. Nu är allt som återstår den torra hårda buskvegetationen och stillheten som ligger över slätten. Glasyren som används är extremt känslig för temperatur- och luftförändringar vilket ger resultatet av de gradienta valörerna av havsturkos, himmelsblå och eukalyptusgrön med fläckar av metalliskt järn som har dragits ut av lågorna av ugnen.