Möbeltapetsering

Många väger för och nackdelar när man står inför beslutet att antingen kosta på sig en renovering av sin trogna följeslagare eller köpa en helt ny. Det man kan ha i åtanke är att nytillverkade möbler inte uppnår samma kvalitet som äldre möbler; både när det gäller konstruktion och råvarumaterial. Det är just därför vi brukar rekommendera att ni ger era favoriter lite kärlek istället för att försöka hitta en likvärdig ny. En helrenovering ger både möbeln ett helt nytt utseende, skräddarsydd efter din smak och gör så den håller ytterligare en livstid. Har en möbel hållit i 50-100 år så håller den garanterat i 50-100 år till – jämför det med med dagens produktioner.
 
Skicka gärna en bild till info@varmdomobelmakeri.se med en beskrivning av vad du vill göra så återkommer vi inom ca en vecka med ett kostnadsförslag. 

6Därefter bokar vi en tid för inlämning och när det sedan är dags tar du med dig möbeln till butiken. Tyg kan du börja kika på redan nu alternativt när du lämnar in möbeln. Det går också att ta med sig eget tyg om man redan har införskaffat det. Vi har upplevt att många tycker att tygvalet är det absolut svåraste, just för att det finns så många olika tyger att välja mellan. Medan andra har en klar bild redan från början. Känner du dig osäker rekommenderar vi dig att ta tid på dig, känna efter, kanske låna hem ett tygprov och se hur det ter sig i hemmamiljön. Därefter sätter vi igång med dina möbler och meddelar så snart de är färdiga för upphämtning.

Vill du att vi kommer hem till dig och tittar på möblerna eller hjälpa till med transport från och till ditt hem? Ett hembesök för översyn av möbler kostar 795:-/besök. Frakt tur och retur i Värmdö kommun eller enkel resa i Storstockholm kostar 795:-.  

Prisexempel:
 • Tapetsering sits fr. 550:-
 • Tapetsering sits och rygg fr. 1.300:-
 • Tapetsering karmstol fr. 2.500:-
 • Tapetsering fåtölj fr. 4.500:-
 • Tapetsering soffa fr. 8.500:-
 • Tapetsering Laminofåtölj fr. 6.900:-
 • Ny linnesadelgjord på Bruno Mathsson Eva låg fr. 6.900:-
 • Flätad sits med sjögrässnöre fr. 1.800:-
 • Flätad sits med papperssnöre fr. 1.900:-
 • Handträdd rottingsits fr. 3.300:-
 • Färdig rottingväv fr. 1.300:-
 • Omlimning stol fr. 550:-

Kurs i möbeltapetsering/möbelrenovering

Vi erbjuder kurser till dig som vill lära dig mer om ett möbelhantverk. Du har kanske en kär gammal stol som behöver nytt tyg eller ny stoppning. Du vill kanske lära dig snöra om stolsitsar, ta hand om en sliten träyta eller har kanske något annat renoveringsobjekt i tankarna. Under kursen arbetar du med din egen möbel och lär dig de lämpliga teknikerna och tillvägagångssätt som är nödvändiga under arbetets gång.  

Upplägg: 

Varje kursdeltagare arbetar individuellt med sitt eget objekt under lärarens handledning. Är du nybörjare är det lämpligt att börja med en stol eller en pall med stoppad sits. Om du redan har grundkunskaper kan du jobba med en karmstol eller karmfåtölj. Vi finns alltid tillgängliga för hjälp och råd gällande ditt objekt, så hör gärna av dig om du känner dig osäker. Vi går tillsammans igenom de tekniker som är nödvändiga för kursen.

Plats:

Välkommen till Värmdö Möbelmakeri i Gustavsbergs Centrum. I lokalen drivs en av Sveriges mest hållbara möbelbutiker, inriktad på nytillverkade kvalitetsmöbler samt möbelrenovering och tapetsering.

Förkunskaper:

Såväl nybörjare som mer erfarna är välkomna. Vi nivåanpassar oss till din förmåga.

Tid: 

Lördag + Söndag kl. 09-17, med paus för 30 min lunch/dag. (Tyvärr inga kvällskursen den här terminen.)

Pris:

2.590:- för totalt 15 studietimmar

Bra att veta:

Ta med dig den möbel som du vill arbeta med + ev det tyg som du vill använda till omklädnad. Vill du beställa tyg via oss får ni räkna med en veckas leveranstid. Verktyg finns att låna i kurslokalen och övrigt material går att köpa till självkostnadspris. Ta med dig ett gott humör och lite tålamod – det kan behövas! Anmälan görs här.