Många väger för och nackdelar när man står inför beslutet att antingen kosta på sig en renovering av sin trogna följeslagare eller köpa en helt ny. Det man kan ha i åtanke är att nytillverkade möbler inte uppnår samma kvalitet som äldre möbler, både när det gäller konstruktion och råvarumaterial, men även ibland komfort. Allt för ofta har de nutida importerade möblerna en ”snygg förpackning” men ingen ergonomi. En annan bra måttstock kan vara att om en möbel hållit i 50-100 år, så kan den säkerligen hålla lika lång tid efter lite kärlek.

En del ställer sig frågan ”är det värt det?” och vi svarar alltid samma sak. Om man är nöjd med möbeln (komfort, utseende, placering) eller om det finns ett affektionsvärde, då brukar de flesta tycka att det är värt det. Om man däremot är osäker på möbeln, om något skaver eller om man funderar på att göra sig av med den, då brukar vi alltid avråda från en renovering.

Offertförfrågningar:
Vi behöver alltid räkna på varje möbel och har därför ingen möjlighet att ge priser direkt över telefon eller disk. I möbelvärlden finns det lika många  varianter på konstruktion som antalet producenter och därför medför ett pris ”mellan tummen och pekfingret” allt för stora variationer för att det ska vara proffsigt utifrån vår sida att ge dig. Stort tack för att du har förståelse för detta.

 1. Skicka bildunderlag och beskrivning av vad du vill göra till vår email info@varmdomobelmakeri.se så återkommer vi inom max en vecka med ett kostnadsförslag.
 2. Om du väljer att gå vidare med offerten bokar vi ett inlämningsdatum.
 3. När din inlämningsdag infaller tar du med dig möbeln till vår verkstad. Det går alldeles utmärkt att köra in med bilen och parkera precis utanför vår entré för enklare inlastning.
 4. Tyg kan du börja kika på redan nu alternativt när du lämnar in möbeln. Det går också att ta med sig eget tyg, men då tillkommer en avgift på 25% på arbetskostnaden. Vi upplever att en del tycker att tygvalet är det absolut svåraste, medan andra har en klar bild redan från början. Känner du dig osäker rekommenderar vi dig att ta tid på dig, känna efter, kanske låna hem ett tygprov och se hur det ter sig i hemmamiljön.
 5. Efter inlämning sätter vi igång med dina möbler och meddelar så snart de är färdiga för upphämtning. Du får räkna med att vi behöver ca 1-2 månader på oss att färdigställa din möbel.
 6. Vill du att vi kommer hem till dig och tittar på möblerna eller vill du ha hjälp med transport från och till ditt hem? Ett hembesök för översyn av möbler kostar fr 995:-/besök. Frakt enkel resa kostar fr  500:-. Meddela i offertförfrågningen om du vill ha hjälp med transport och glöm inte att skicka med din adress.
Prisexempel:
 • Omklädsel stolsits fr. 550:-
 • Omklädsel stolsits och rygg fr. 1.500:-
 • Omklädsel karmstol fr. 2.500:-
 • Omklädsel fåtölj fr. 6.500:-
 • Omklädsel soffa fr. 12.000:-
 • Omklädsel Laminofåtölj fr. 8.900:-
 • Ny linnesadelgjord på Bruno Mathsson Eva låg fr. 6.900:-
 • Flätad sits med sjögrässnöre fr. 2.600:-
 • Flätad sits med papperssnöre fr. 2.600:-
 • Handträdd rottingsits fr. 3.900:-
 • Färdig rottingväv fr. 1.600:-
 • Omlimning stol fr. 595:-

Kurs i möbeltapetsering/möbelrenovering

Vi erbjuder kurser till dig som vill lära dig mer om ett möbelhantverk. Du har kanske en kär gammal stol som behöver nytt tyg eller ny stoppning. Du vill kanske lära dig snöra om stolsitsar, ta hand om en sliten träyta eller har kanske något annat renoveringsobjekt i tankarna. Under kursen arbetar du med din egen möbel och lär dig de lämpliga teknikerna och tillvägagångssätt som är nödvändiga under arbetets gång.  

Upplägg: 

Varje kursdeltagare arbetar individuellt med sitt eget objekt under lärarens handledning. Är du nybörjare är det lämpligt att börja med en stol eller en pall med stoppad sits. Om du redan har grundkunskaper kan du jobba med en karmstol eller karmfåtölj. Vi finns alltid tillgängliga för hjälp och råd gällande ditt objekt, så hör gärna av dig om du känner dig osäker. Vi går tillsammans igenom de tekniker som är nödvändiga för kursen.

Plats:

Välkommen till Värmdö Möbelmakeri. Vi finns mitt på torget i Gustavsbergs Centrum. Det går att köra in med bilen till vår entré för att lasta ur din möbel och sedan finns det 16 h gratis parkering med p-skiva på baksidan av centrumet.

Förkunskaper:

Såväl nybörjare som mer erfarna är välkomna. Vi nivåanpassar oss till din förmåga.

Tid: 

Lördag + Söndag kl. 10-17, med paus för 30 min lunch/dag.

Pris:

3.000:- inkl moms

Bra att veta:

Ta med dig den möbel som du vill arbeta med + det tyg som du vill använda till omklädnad. Vill du beställa tyg via oss får ni räkna med en veckas leveranstid. Verktyg finns att låna i kurslokalen och övrigt material går att köpa till självkostnadspris. Ta med dig ett gott humör och lite tålamod – det kan behövas!