Vår vision

Det är fantastiskt att se allt fler göra aktiva val under sitt handlande genom att ställa frågor eller förse sig med information på egen hand, men det är en djungel och kräver stor personlig arbetsinsats innan man tillgodogjort sig så mycket information att man kan skilja agnarna från vetet. I möbelbranschen är det speciellt svårt att få information om möblernas råvara, produktion och efterbehandling till följd av återförsäljarnas ringa kunskap om sitt importerade sortiment. Vi märker samtidigt att det är svårt för våra småskaliga tillverkare att nå ut till marknaden och hitta återförsäljare, som vill arbeta med produkter i mindre serier. Det finns med andra ord ett utrymme för en specialistbutik och det är där vi kommer in.

Värmdö Möbelmakeri är helhetslösningen för dig som är på jakt efter riktigt bra möbler, något som du garanterat inte kan finna hos grannen eller som ditt förstahandsval när du vill renovera dina kära följeslagare. Vi har både nytillverkade och omhändertagna klassiker i sortimentet och det bästa av allt är att du inte behöver oroa dig för bakgrund, vem som tillverkat möbeln eller vara osäkra på skicket – vi är helt transparenta med tillverkningsmetoder, bakgrund och renoveringsprocess. Ställ gärna en fråga för mycket än en för lite.

Vi är helt inriktade på hållbarhet. Utöver att aktivt välja kvalitetsprodukter och material, väljer vi också den mest hållbara lösningen när det gäller bank, el, försäkring, emballage, transportbolag och liknande. Vi är nyfikna och tror att samarbeten över branschgränser främjar alla verksamheter, så därför står vår dörr öppen för nya projekt utanför ramarna. Vi är alltid marknadsorienterade och håller en hög servicenivå.

Vad vi erbjuder våra kunder

I dagens samhälle är många på jakt efter bästa pris utan att egentligen veta vad man får på köpet. Vårt varumärke speglar bra kvalitet, unika produkter och dessutom har vi bra service och en hög hantverkskänsla. Vår målsättning är att du ska finna dagens och morgondagens klassiker hos oss. Hos oss finner du därför noggrant utvalda och handplockade möbler.

Vi finns till för att hjälpa dig oavsett om du vill finna en ny möbel, få lite råd och tips om du är hemmafixare eller om du vill få hjälp att ta hand om en kär gammal möbel i behov av lite extra kärlek. 

Hantverksmässigt tillverkade kvalitetsprodukter blir allt viktigare i ett samhälle, som lever över sina naturresurser. Ett grundläggande kriterium för alla nytillverkade möbler borde vara att de ska hålla den tid det tar för naturen att tillverka nytt material.

I vårt sortiment väljer vi enbart ut de produkter som är det bästa alternativet för människa, miljö och vår framtid. Vi arbetar helst med svensktillverkade produkter för att kunna säkra produktion och kvalitet samtidigt som vi gynnar det lokala hantverket och den småskaliga hantverkaren.

 

Har du tröttnat på tyget på älsklingsmöbeln?
Har du rangliga köksstolar?
Har katten klöst sönder rottingen på fåtöljen?
Har du en älskad möbel som behöver lite extra kärlek?

Vi kan hjälpa till med det mesta. Innan du skruvar in en extra skruv eller använder något knasigt lim, så skicka in några bilder till oss eller kom förbi butiken för en offert. 

Vet du hur du vill ha det hemma, men får inte riktigt till det?
Har du en arbetsplats som borde utformas till en hållbar mötesplats?
Är du på jakt efter en speciell möbel eller känsla på inredningen?
Blir ditt hem alltid nedprioriterat för att du ska få ihop vardagsschemat?

Vi kan hjälpa till med skräddarsydda inredningsprogram för såväl privata hem som företag.