Vår vision

Det är fantastiskt att se hur många som vill göra aktiva val under sitt handlande, men det är en djungel och kräver stor personlig arbetsinsats innan man tillgodogjort sig så mycket information att det ens är möjligt att kunna skilja agnarna från vetet. I möbelbranschen är det speciellt svårt att få information om möblernas råvara, produktion och efterbehandling till följd av återförsäljarnas ringa kunskap om sitt importerade sortiment. För att hålla samvetet rent är det utmärkt att istället satsa på begagnade möbler och skräddarsy dem till sitt eget hem och efter tycke och smak. 

Värmdö Möbelmakeri är lösningen för dig som har möbler som behöver lite eller massor av kärlek. Vi har kunskap och erfarenhet av möbeltapetsering, möbelrestaurering och möbeldesign. Mycket *möbel* i den förra meningen, men i stort innebär det att vi kan hjälpa till med både hårt och mjukt samt form och färg. Vi vill vara ditt självklara förstahandsval när du vill renovera din gamla trotjänare, har ett kärt arvegods eller äntligen funnit den där vintage designklassikern du alltid velat ha.

Vårt företag är helt inriktat på att hålla hög kvalitet och väljer därför alltid det mest hållbara materialet i våra renoveringar. Insidan ska vara ännu bättre än det man kan se på utsidan. Samma inställning har gjort att vi själva gärna väljer att samarbeta med mindre banker, elbolag, försäkringsbolag, transportbolag och andra leverantörer.

Vad vi erbjuder våra kunder

Möbeltapetsering innebär att vi kan hjälpa till med såväl omklädsel som omstoppning., dvs både insidan och utsidan av en möbel. Traditionell omstoppning görs med naturmaterial och har ibland även ett handknutet resårhus. Nygjord upplevs den med dagens mått mätt något hårdare/fastare i känslan än modern/konventionell omstoppning, som görs med exempelvis kallskum/polyeter. Omklädseln kan göras med många olika material som tyg, konstläder, läder, fårskinn, bärande vävar, sadelgjord och liknande. Inom möbeltapetsering ingår även omklädsel av båtdynor och sömnad av inredningstextil som gardiner och kuddfodral.

Möbelrestaurering innebär att vi kan hjälpa till med olika typer av träarbeten. Dvs det hårda på en möbel, som ytbehandling, fanérlagningar, rottingflätningar, stabilisering, renovering av trädetaljer, komplettering av trädetaljer, infärgningar, målning av trä, snörflätningar och liknande. Om du går i tankar som att du vill skruva in en extra skruv eller använda något extra starkt lim så kontakta oss omgående!

Möbeldesignen är något vi drar nytta av nästan varje dag. Den har tillsammans med tapetseringen och restaureringen gett oss en djupare förståelse för möblers konstruktion och form, likväl som färg och form. Den gör så att vi vet vilka ev förändringar som lämpar sig bäst om man vill göra sådana. Likaså är det många idag som inte har möjlighet att kosta på sig en mer omfattande renovering utan endast vill ha en bra lösning som gör att möbeln går att använda. Då kan vi hjälpa till med råd och tips för den mest hållbara lösningen. 

 Så om du tröttnat på tyget på älsklingsmöbeln, har rangliga köksstolar, har en sönderklöst fåtölj eller någon annan älskad möbel som behöver lite kärlek kan vi hjälpa till. Vi arbetar både med privatpersoner och företag.